9. Uluslararası

ADANA LEZZET
FESTİVALİ

Kuşaktan Kuşağa Uzanan Bir Miras

Adana'nın güçlü gastronomi mirasını merkezine alan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl “Kuşaktan Kuşağa” temasıyla; yemek, sanat, kültür, mekân, tarım ve gıda ekseninde, geçmişten bugüne aktarılan zenginliği sahneye taşıyor.

Binlerce yıllık birikimiyle sofralara yansıyan Adana mutfağı, sadece lezzet değil; bir yaşam kültürünü, emeği, toprağı ve belleği temsil ediyor. Bu yılki tema; geçmişin izlerini bugünün yaratıcılığıyla buluşturarak, yöresel lezzetlerin, geleneksel üretim modellerinin, yerel sanatın ve kentsel kültürün nasıl korunduğunu ve dönüştüğünü tartışmaya açıyor.

Festival; nesiller boyunca aktarılan tariflerden sokak lezzetlerine, el emeğiyle şekillenen mekânlardan gastronomi sanatına kadar her bir ögeyi bir bütün olarak ele alıyor. Gıda güvenliği, tarım politikaları, gastronomik miras ve çağdaş yorumlar panellerde ele alınırken; festival alanı bir fikir ve lezzet buluşmasına dönüşüyor. Bu yıl Adana, sadece yemeklerin değil; kişilerin hikâyelerinin, emeğin ve kültürün kuşaktan kuşağa nasıl yaşatıldığını anlatıyor.

Festivale Giriş

Ücretsiz

Ne Zaman ?

10-11-12 Ekim 2025

Nerede?

Merkez Park

Oto Park

Çevre Otoparklar

SÜRDÜRÜLEBİLİR FESTİVAL!
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ !

GELECEĞE BIRAKACAĞIMIZ GASTRONOMİK MİRAS ANCAK SÜRDÜRLEBİLİR GASTRONOMİ İLE MÜMKÜN OLABİLİR!

ADANA LEZZET FESTİVALİ’nde kullanılan tüm ürünler max50 KM’lik uzaklıktan temin edilen, Adana tarım ürünleri ile hazırlanıyor. Burada hedef karbon ayak izini en az düzeye indirmek.

Yerinde üretim, yerinde tüketim ilkesi ile tarım ve hayvancılık konusunda öncü olan Adana, katılımcıların kendi gıda ve tarım sistemlerini tanımasının önemine dikkat çekiyor. Doğaya saygılı yollarla üretilen, sağlıklı ve yerel kültüre uygun gıdayı tercih etmeyi teşvik ediyor. Bu maddeleri hayata geçirebilecek noktaya gelmemiz için de geleneksel gastronomi mirasını koruyup yöresel ürünleri gün yüzüne çıkarmamız gerektiği vurgulanıyor. Mevsimlik ürünlerin tüketilmesi ve yerel üreticilerin üretim potansiyelinin yükseltilmesi fikriyle yola çıkan sürdürülebilir gastronomi, yolculuğuna restoranlardan ya da tabağımıza gelen yemekten değil, tarladan başlıyor.

40 üzerinde kadın üretici kooperatifi olan Adana, festival süresince öz kaynaklarını kadın üreticinin elinden tedarik ediyor ve kamu oyu ile paylaşıyor. Festival geri dönüşüm ve plastik kullanımı konusunda Sıfır Atık hedefi ile tasarlanıyor.

Adana Lezzet Festivali

Etkinlik Takvimi

Festival Korteji 16:00-16:30

Festival Korteji

IX. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi

Festival Korteji 16:00-16:30

Festival Korteji

9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi

Festival Korteji 16:00-16:30

Festival Korteji

9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi

Açılış Töreni 16:30-17:00

Festival Açılış Töreni & Açılış Konuşmaları

IX. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Resmi Açılış Töreni ve Protokol Konuşmaları

Açılış Töreni 16:30-17:00

Festival Açılış Töreni & Açılış Konuşmaları

9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Resmi Açılış Töreni ve Protokol Konuşmaları

Açılış Töreni 16:30-17:00

Festival Açılış Töreni & Açılış Konuşmaları

9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Resmi Açılış Töreni ve Protokol Konuşmaları

Mangal Töreni 17:00-17:30

Festival Mangal Ateşi Töreni

Adana Lezzet Festivali Geleneksel Mangal Ateşi Yakma Töreni

Mangal Töreni 17:00-17:30

Festival Mangal Ateşi Töreni

Adana Lezzet Festivali Geleneksel Mangal Ateşi Yakma Töreni

Mangal Töreni 17:00-17:30

Festival Mangal Ateşi Töreni

Adana Lezzet Festivali Geleneksel Mangal Ateşi Yakma Töreni

Gastronomi Söyleşisi 17:30-18:00

Arda Türkmen ile Dünya'dan Adana'ya Gastronomi Sohbeti

Arda Türkmen / TV Programcısı & Şef

Gastronomi Söyleşisi 17:30-18:00

Arda Türkmen ile Dünya'dan Adana'ya Gastronomi Sohbeti

Arda Türkmen / TV Programcısı & Şef

Gastronomi Söyleşisi 17:30-18:00

Arda Türkmen ile Dünya'dan Adana'ya Gastronomi Sohbeti

Arda Türkmen / TV Programcısı & Şef

Müzik Gösterisi 18:00-18:45

Nazende Çok Sesli Türk Müziği Korosu

Nazende Çok Sesli Türk Müziği Korosu Performansı

Müzik Gösterisi 18:00-18:45

Nazende Çok Sesli Türk Müziği Korosu

Nazende Çok Sesli Türk Müziği Korosu Performansı

Müzik Gösterisi 18:00-18:45

Nazende Çok Sesli Türk Müziği Korosu

Nazende Çok Sesli Türk Müziği Korosu Performansı

Serbest Etkinlik 18:45

Festival Alanının Gezilmesi

Festival Alanının Serbest Gezilmesi ve Lezzet Stantlarının Keşfi

Serbest Etkinlik 18:45

Festival Alanının Gezilmesi

Festival Alanının Serbest Gezilmesi ve Lezzet Stantlarının Keşfi

Serbest Etkinlik 18:45

Festival Alanının Gezilmesi

Festival Alanının Serbest Gezilmesi ve Lezzet Stantlarının Keşfi

Söyleşi 11:30-12:00

Adana Kebabında Başarının Hikayesi

Bedri Aydoğdu / Bedri Usta Adana Kebap Kurucusu & Şef

Söyleşi 11:30-12:00

Adana Kebabında Başarının Hikayesi

Bedri Aydoğdu / Bedri Usta Adana Kebap Kurucusu & Şef

Workshop 12:00-12:20

Kozan Portakallı Firm Levrek & Derheli Rezene

Özge Şahin / TV Programcısı & Ahbaz Mutfak Şef

Workshop 12:00-12:20

Kozan Portakallı Firm Levrek & Derheli Rezene

Özge Şahin / TV Programcısı & Ahbaz Mutfak Şef

Workshop: Yiğit Kıyan Onbaşılar Kebap 4. Kuşak Temsilcisi 12:30-13:30

Restoran Sektöründe Kuşaktan Kuşağa Geçirilebilir Yatırımlarında Yaşanan Sorunlar & Başarı Hikayeleri - Workshop: Sushi Kebap

Moderatör: Vedat Basaran / Türk Yemek Tarihçisi & ŞefTahir Tekin Öztan / Sahan Grubu Yönetim Kurulu BaşkanıLevent Kıyan / Onbaşılar Kebap 4. Kuşak TemsilcisiEnnan Üzsarlıcı / Özzenbaşı Kebap 3. Kuşak TemsilcisiCemil Gerdan / İştah Kebap

Workshop: Yiğit Kıyan Onbaşılar Kebap 4. Kuşak Temsilcisi 12:30-13:30

Restoran Sektöründe Kuşaktan Kuşağa Geçirilebilir Yatırımlarında Yaşanan Sorunlar & Başarı Hikayeleri - Workshop: Sushi Kebap

Moderatör: Vedat Basaran / Türk Yemek Tarihçisi & ŞefTahir Tekin Öztan / Sahan Grubu Yönetim Kurulu BaşkanıLevent Kıyan / Onbaşılar Kebap 4. Kuşak TemsilcisiEnnan Üzsarlıcı / Özzenbaşı Kebap 3. Kuşak TemsilcisiCemil Gerdan / İştah Kebap

Workshop 13:10-13:30

The Origin of Emotions. İtuzü. // Duyguların Kökeni. İtuzü.

İñigo Lavado / Restaurant Etxuli Kurucusu & Şef, İspanya

Workshop 13:10-13:30

The Origin of Emotions. İtuzü. // Duyguların Kökeni. İtuzü.

İñigo Lavado / Restaurant Etxuli Kurucusu & Şef, İspanya

Workshop 13:40-14:00

Dul Avrat Çorbası

Sahrap Soysal / TV Programcısı & ŞefNesrin Karataş / Şerife Karakuş

Workshop 13:40-14:00

Dul Avrat Çorbası

Sahrap Soysal / TV Programcısı & ŞefNesrin Karataş / Şerife Karakuş

Söyleşi 14:10-14:30

Akdeniz Gelen Tariflerin Modern Mutfakta Yeniden Canlandırılması

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group CEOSomer Sivrioğlu / MasterChef

Söyleşi 14:10-14:30

Akdeniz Gelen Tariflerin Modern Mutfakta Yeniden Canlandırılması

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group CEOSomer Sivrioğlu / MasterChef

Workshop 14:35-14:55

Napoli'den Adana'ya: Salatalı Melkame Soffrito

Claudio Chinali / TV Programcısı & Eataly İstanbul Direktörü ve Executive Şef

Workshop 14:35-14:55

Napoli'den Adana'ya: Salatalı Melkame Soffrito

Claudio Chinali / TV Programcısı & Eataly İstanbul Direktörü ve Executive Şef

Söyleşi & Workshop 15:00-15:20

Söyleşi & Workshop: Fetik Köfte

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group CEOArda Türkmen / TV Programcısı & ŞefBedia Gözüm Bilgen

Söyleşi & Workshop 15:00-15:20

Söyleşi & Workshop: Fetik Köfte

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group CEOArda Türkmen / TV Programcısı & ŞefBedia Gözüm Bilgen

Workshop 15:25-15:45

Adana Lezzetlerini Dünyaca Meşhur Yapmak!

Reffha Bingül / Reffharnn Mutfağı Kurucusu, Şef, Yazar & TV ProgramcısıBurak Anpak

Workshop 15:25-15:45

Adana Lezzetlerini Dünyaca Meşhur Yapmak!

Reffha Bingül / Reffharnn Mutfağı Kurucusu, Şef, Yazar & TV ProgramcısıBurak Anpak

Workshop 15:50-16:10

The Union of Mediterranean Cuisine // Akdeniz Mutfağının Buluşması

Vicky Sevilla / Arrels Restaurant Kurucusu & Şef, İspanya

Workshop 15:50-16:10

The Union of Mediterranean Cuisine // Akdeniz Mutfağının Buluşması

Vicky Sevilla / Arrels Restaurant Kurucusu & Şef, İspanya

Söyleşi 16:15-16:35

Kuşaktan Kuşağa MasterChef Deneyimleri & Genç Şeflere İlham Veren Hikayeler

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group CEOMehmet Yalçınkaya / MasterChef

Söyleşi 16:15-16:35

Kuşaktan Kuşağa MasterChef Deneyimleri & Genç Şeflere İlham Veren Hikayeler

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group CEOMehmet Yalçınkaya / MasterChef

Söyleşi 16:35-17:05

Otel Restoranlarında Geçmişten Geleceğe Gelişen Şirketler, Yeni Trendler & Gelecekte Nasıl Stratejiler

Moderatör: Faruk Şüyün / Ekonomi Gazetesi YazarıSoner Kangın / Swissotel the Bosphorus İstanbul Executive ŞefOkun Aydemir / Raffles İstanbul Executive ŞefÖzgür Ülütün / Four Seasons Hotel İstanbul at the Sultanahmet Executive ŞefŞafak Ertem / JW Marriott İstanbul Bosphorus Executive ŞefAli İhsan Özkan / The Ritz-Carlton İstanbul Executive Şef

Söyleşi 16:35-17:05

Otel Restoranlarında Geçmişten Geleceğe Gelişen Şirketler, Yeni Trendler & Gelecekte Nasıl Stratejiler

Moderatör: Faruk Şüyün / Ekonomi Gazetesi YazarıSoner Kangın / Swissotel the Bosphorus İstanbul Executive ŞefOkun Aydemir / Raffles İstanbul Executive ŞefÖzgür Ülütün / Four Seasons Hotel İstanbul at the Sultanahmet Executive ŞefŞafak Ertem / JW Marriott İstanbul Bosphorus Executive ŞefAli İhsan Özkan / The Ritz-Carlton İstanbul Executive Şef

Workshop 17:05-17:25

Türev Uludağ Workshop

Türev Uludağ / TV Programcısı & Şef

Workshop 17:05-17:25

Türev Uludağ Workshop

Türev Uludağ / TV Programcısı & Şef

Söyleşi 17:25-17:45

Akılda Kalan Tarifleriyle Modern Tabaklarda Adana Lezzetlerinin Evrimi

Moderatör: Mehmet Gök / Bocuse d'Or Türkiye Başkanı & Reserved Casadasson Kurucu OrtakHakan Coşkun / Adana HiltonSA Executive ŞefKoray Türk / Sheraton Adana Hotel Executive ŞefAlperen Öztürk / Divan Adana Hotel Executive Şef

Söyleşi 17:25-17:45

Akılda Kalan Tarifleriyle Modern Tabaklarda Adana Lezzetlerinin Evrimi

Moderatör: Mehmet Gök / Bocuse d'Or Türkiye Başkanı & Reserved Casadasson Kurucu OrtakHakan Coşkun / Adana HiltonSA Executive ŞefKoray Türk / Sheraton Adana Hotel Executive ŞefAlperen Öztürk / Divan Adana Hotel Executive Şef

Kuşaktan Kuşağa Adana Yemekleri 11:00-11:45

Fellah Köftesi

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Müge Mengen / Çukurova Aşçılar Derneği (ÇUKAD)

Kuşaktan Kuşağa Adana Yemekleri 12:00-12:45

Yüksük Çorbası

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Tülay Nisanoğlu / Fatma Gülten Demir

Kuşaktan Kuşağa Adana Yemekleri 13:00-13:45

Tahinli Çiğ Köfte

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Fatma Yüksel

Kuşaktan Kuşağa Adana Yemekleri 14:00-14:45

Bamya Dolması

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Feride Sözügeçer / Çukurova Aşçılar Derneği (ÇUKAD)

Kuşaktan Kuşağa Adana Yemekleri 15:00-15:45

Bal Tadımı: Anavarza Bal

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Can Sezen / Anavarza Bal

Kuşaktan Kuşağa Adana Yemekleri 16:00-16:45

Şalgamlı Kısır

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Zehra Akkese / Çukurova Aşçılar Derneği (ÇUKAD)

Kuşaktan Kuşağa Adana Yemekleri 17:00-17:45

Tahinli Lahana Sarması

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Aynur Yüksel

Söyleşi 12:00-12:30

Tarım ve Gastronomi Arasında Kurulan Sofralarda Lezzetin Kökleri Nerede Başlar?

Moderatör: Ayfer Yavi / Slow Food İstanbul Yağmur Böreği Birliği KurucusuMutlu Doğru / Adana Çiftçiler Birliği Başkanı & Doğru Tarım 3. Kuşak TemsilcisiBedia Gücüm Bilgen / Gücüm Çiftliği 3. Kuşak Temsilcisi & ŞefMustafa Nuri Çomu Özbek Özler / Sunar Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO, Özler Tarım 3. Kuşak TemsilcisiMurat Ulusoy / Kuruçeşme Çiftliği & Ketç Dondurma Kurucu Ortağı

Workshop 12:40-13:00

Topraktan Masaya Adonis Kebabı

Rafet İnce / Şef, Yazar & TV Programcısı

Workshop 13:05-13:25

Grégory Marchand Workshop

Grégory Marchand / Frenchie Kurucusu & Şef, Fransa

Workshop: Ege Balık Ustaları 13:30-14:00

Kuşaktan Kuşağa Balık Kültürü ve Adana'da Deniz Ürünlerinin Yolculuğu & Lezzet Dünyası Adana Mutfağından SAHİL SOFRASI

Moderatör: Reha Tartıcı / Gastronomi & Mutfak Kültürü YazarıTahsin Tonbullolu / İskele Balık Pişirici KurucusuVolkan Bekit / Bay Nihat 2. Kuşak TemsilcisiErtuğrul Sürgit / Yalova Balık 3. Kuşak TemsilcisiErol Altun / Ege Balık Adana KurucusuSüreyya Üzmez / Trilye Restoran Sahibi & Gurme-Yazar

Workshop 14:00-14:20

Portakallı Vardabit

Semen Onur Öner / TV Programcısı & Şef

Workshop 14:25-14:45

Narenciyeli Bir Lagos Balığı

Tuncay Gülcü / Chayote Nirvana Kurucusu & Şefi

Workshop 14:50-15:10

Watermelon Under Salt, Goat Cheese Spumone // Tuz Altında Karpuz, Keçi Peyniri Spumone

Floriano Pellegrino / Bros' Kurucusu & Şef, İtalya

Workshop 15:15-15:35

Mercimek Döndürma

Moderatör: Murat Güloğlu / Gazeteci & TV Programı SunucusuMehmet Akdağ / 7 Mehmet 3. Kuşak Temsilcisi

Workshop 15:40-16:00

Türkiye'nin Anadolu Ateşi

Umut Karakuş / Muutto Kurucu Ortağı & Şef

Söyleşi 16:00-16:30

Kuşaktan Kuşağa Sofra Hikayeleri ile Mekan, Sanat & Gastronominin Buluştuğu Şehir Mutfağı'nın Dinamikleri

Moderatör: Orkun Bulut / Gastronomi Yazarı & GirişimciYoldaş Sönmez / Executive ŞefNilay Lale / Tuzz Executive ŞefMehmet Ali Bortücene / Olympos Mountain Lodge - A Rabbit Hole Getaway Kurucusu & ŞefBahtiyar Büyükduman / Telezzüz Restaurant Executive ChefVolkan Arık / Lokanta by Divan Mutfak Şef

Workshop 16:30-16:50

Adana Lezzet Üçlüsü

Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Akademi Kurucusu & Şefi

Workshop 16:55-17:15

Kuzu etti Orzo

Hazer Amani / TV Programcısı & Şef

Workshop 17:20-17:40

Münnap Soslu Adanalı Madalyon

Asuman Kerkez / TV Programcısı, Akademisyen & Şef

Workshop 17:45-18:05

Vardabit Pağasına Özel Dokunuşlar

Dilek Yetkiner / Menü Danışmanı & Ege ve Mübadele Mutfağı

Adana Aşçılar ve Past. Derneği / Şef Ahmet Biralmiş / Şef Şerife 11:00-11:45

Şam Tatlısı

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Pırıl Çay / Adana Çiftçi Pazarcılar Derneği (ADAPADER)

Adana Aşçılar ve Past. Derneği / Şef Ahmet Biralmiş / Şef Şerife 12:00-12:45

Bici Bici

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Güniz Yalçın

Adana Aşçılar ve Past. Derneği / Şef Ahmet Biralmiş / Şef Şerife 13:00-13:45

Taş Kadayıf

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Nehir Atıcı

Adana Aşçılar ve Past. Derneği / Şef Ahmet Biralmiş / Şef Şerife 14:00-14:45

Karakılçık Bulgurlu Yeşil Mercimekli Pilav - Müceddere

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Nadire Savaş

Adana Aşçılar ve Past. Derneği / Şef Ahmet Biralmiş / Şef Şerife 15:00-15:45

Zeytinyağı Tadımı - Aler Zeytinyağı

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Erkman Önder / Aler Zeytinyağı

Adana Aşçılar ve Past. Derneği / Şef Ahmet Biralmiş / Şef Şerife 16:00-16:45

Karakuş Tatlısı

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Şerife Karakuş

Adana Aşçılar ve Past. Derneği / Şef Ahmet Biralmiş / Şef Şerife 17:00-17:45

Lokma Tatlısı

  • Workshop
  • Şef Fatma Çıkla Atölye Çadırı

Sabahat Çelik

Shap 1 Shap 2 Shap 3
9.Uluslararası Adana Lezzet Festivali

Festivalde
Neler Var?

Adana Lezzetleri, Gastroşovlar, Atölyeler, Söyleşiler ve çok daha fazlası Adana Lezzet Festivali'nde!

Etkinlik Takvimi İçin Tıklayın