Etkinlik Takvimi
AÇILIŞ PROTOKOL KONUŞMALARI
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
-Zeydan KARALAR / Adana Büyükşehir Belediye Başkanı -Yavuz Selim KÖŞGER / Adana Valisi
CUMHURİYETİN 100. YILI ÖZEL | YAYGIDAN MASAYA | ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİNDEN MENÜLER, DAVETLER VE YEME-İÇME KÜLTÜRÜ
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
-Nurettin Çelmeoğlu / Araştırmacı, Yazar -Doç. Dr. Bahar Gürsel / ODTÜ Tarih Bölümü -Çağrı Başkurt - Moderatör / Saray ve Kültür Tarihçisi
ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI
- Bereketli Topraklar Üzerinde Tarımdan Turizme
- YENİ ADANA MÜZESİ KONFERANS SALONU
.
DÜŞÜ OLMAYANIN İŞİ OLMAZ
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Nardane KUŞÇU / Narköy - Nar Eğitim
AKDENİZ GASTRONOMİ TURİZMİ
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Fatih TÜRKMENOĞLU - Moderatör / Gazeteci Erkan YAĞCI / TUROFED Başkanı Kaya DEMİRER / TURYİD Başkanı Tayyar ZAİMOĞLU / ÇUKTOB Başkanı Melih ŞAHİNÖZ / ETÜDER Başkanı
GELECEĞİN MENÜLERİ
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Didem Molay SEVİN / UFS Türkiye Pazarlama Müdürü Osman BAHADIR / UFS Türkiye Lead Şef
SINIRLARI AŞIYORUZ! TÜRK MUTFAĞININ İMAJI VE BUNUN ÜLKE MARKASINA KATKISI
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Ebru KORALI / Moderatör Murat KOLBAŞI / Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Hediye GÜRAL GÜR / NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin CESUR / TRU Hospitality & Retail CEO / IST AirPort Cengiz BARUT / Mastob Başkanı Gökmen SÖZEN / Sözen Group CEO
TUTUCU DAMAKLARA YENİ TATLAR
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Yelda İPEKLİ - Moderatör / Marka Uzmanı Önder KÖSE / Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Murat ÖZGÜLLER / Orkide Pastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Maximilian THOMAE / Gastronometro Direktöri ve Sosyal Girişimcisi Suna HAKYEMEZ / Roka İstanbul Executive Chef
YOL GÖSTERİCİLER, REHBERLER
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Gamze İNECELİ - Moderatör / Yemek Kültürü Araştırmacısı & İncili Gastronomi Rehberi Proje Ekibi Üyesi Müge AKGÜN / Gazeteci, Yazar Kamer KIRAÇ / House of Kamer Bedia GÜCÜM / Croma Tayyar Zaimoğlu / Onbaşılar Kebap - Park Zirve
GASTRONOMİNİN EKOSİSTEMİNDE ŞEFLERİN SORUMLULUĞU
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Tolga ATALAY - Moderatör / Konsept Danışmanı & Şef Aylin YAZICIOĞLU / Şef & Danışman Umut KARAKUŞ / Muutto Anatolian Tapas Bar Chef & Owner Ali RONAY / Şef & Danışman Yoldaş SÖNMEZ / Ent Restoran Kurucu & Şef
ŞEHİRLEŞME TARIMI YOK ETMEDEN
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Nilhan ARAS - Moderatör / Yemek Kültürü ve Araştırmacısı ve Yazarı Yasmina LOKMANOĞLU / Tarsus Slow Food Lideri Neriman KOÇAK / Ankael Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı İlhan KOÇULU / Koçulu Peynirlikçilik Kars Boğatepe Kaan AKTAN / Slowfood Kapadokya Sözcüsü & Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili
SOSYAL TEDARİK, SORUMLU TEDARİK
- Adana Lezzet Konferansları
- Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu
Doğan ÇELİK / Innovation for Development (I4D) Direktör Betül BİLDİK / Sürdürülebilirlik Uzmanı Nazlı Enif DİPŞAR / Yerel Yönetim Sosyal Tedarik Uzmanı
ÜFELEMEÇ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Asuman KERKEZ / Şef, Yazar, TV Programcısı Nesrin KARATAŞ / Slow Food Adana Üyesi, Slow Food Çiftçi Pazarı Üreticisi
ADNAN ŞAHİN İLE INFLUENCER DÜNYASI
- Adana Lezzet Sahnesi
- Adana Merkez Park
Sinan CANLI / Damak Ustası Ender ŞİRE / Ender Mutfakta Murat PALA / Lezzet Ormanda Celal ARPAT / Celal Arpat
ADANA EKŞİLERİ; ŞALGAM, SUMAK
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Umut KARAKUŞ / Muutto AnatolianTapas Bar Chef & Owner
YEREL VE MEVSİMİNDE BESLENMENİN VÜCUT ÜZERİNDE ETKİSİ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Taylan KÜMELİ / Beslenme ve Diyet Uzmanı
ADANA GASTRONOMİ SOHBETLERİ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Türev ULUDAĞ / Şef Mehmet YALÇINKAYA / Şef Somer SİVRİOĞLU / Şef
1930'LARIN ŞÖHRETLİ TARSUS BAKLAVASININ HİKAYESİ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Murat GÜLLÜ / Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Prof. Dr. Burak ONARAN / Tarihçi Abdullah YEŞİL / Baklava Ustası
ADANA KARPUZU İLE HAYTAYLA
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Doğa ÇİTÇİ / Şef Tekin Tahir ÖZTAN / Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mine ÖZMEN / Hışvahan Kurucu, Şef Fikret Murat TURAL / Gazibel Yönetim Kurulu Başkanı
NARENCİYELERLE BULUT TATLISI
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Aylin YAZICIOĞLU / Şef & Danışman Berrak TUNA / Dijital İçerik Üreticisi
ÖLMEZ AĞACININ GÖLGESİNDE
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Tayyar ZAİMOĞLU / ÇUKTOB Başkanı & Park Zirve Yönetim Kurulu Başkanı Arda TÜRKMEN / Şef
TANDIR BAŞINDA
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Hazer AMANİ / Şef Reha TARTICI / Gastronomi ve Mutfak Kültürü Yazarı
ADANA GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
ADANA GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
ȘEF FATMA ÇIKLA ANISINA...
- Atölye Sahnesi
- Merkez Park
Sorumlu Şef; Ömer ORAK Bamya Dolması | Feride Atay Sözügeçer Yüksük Çorbası | Halide Can Tahinli Ispanaklı Sac Böreği | Müge MengenTopalak Çorbası | Fadime ÇamMantar Paça | Zehra Akkese Gül Mantısı | Tülay Nisanoğlu Vardabit | Fazilet Küçük
ŞALGAMLI KARAKILÇIK BULGURUNDAN ADANA KISIRI
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Sahrap SOYSAL / Şef, Yemek Yazarı Nurşen AKSOY / Nurlu
ÇOCUKLAR İÇİN BİTKİ BAZLI BESLENME
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Burçak ÇUBUKÇU / Biyolog, Uzman Diyetisyen Yasemin GÜZEL / Gastronomi Uzmanı, Şef
GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI
- .
- Genç Şefler Yarışma Çadırı
12:00-13:00 Liseli Genç Şefler Bireysel Yarışması13:30-14:30 Genç Bireysel Bireysel Yarışması
MİRAS; HATAY
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
İpek ASLAN / Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomi Evi Direktörü
DOLMALARIN ŞAHI; ŞIHILMAHŞİ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
İpek ASLAN / Hatay Büyükşehir Belediyesi Unesco Hatay Gastronomi Evi Direktörü Sevcan AKSU / Şef Anna Maria BEYLUNİOĞLU / Akademisyen Yalçın İNAM / Kolektif Chefs Kurucusu ve Bm Wfp Teknik Danışmanı
YENİ BİR TATLI KEŞFİ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Marc PAUQUET / Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu Pastane Bölümü Yönetici Eğitmen Şef Ebru ERBERDİ / 7 Cathering Sahibi & Köşe Yazarı
MUTLULUĞUN TURŞUSUNU KURALIM
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Rıza SÖNMEZ / Gastronomi Yazarı & Oyuncu Sema TEMİZKAN / Yazar Nermin NACAROĞLU / Alta Naturel Kurucusu
ZEYTİN AĞACININ BİTTİĞİ YERDE AKDENİZ BİTER
- Adana Lezzet Sahnesiet
- Merkez Park
Mehmet Sadık BOLTAÇ / Boltaç Zeytinyağları 4. Kuşak Firma Sahibi Prof. Dr. Mücahit Taha ÖZKAYA / Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü
KARATAŞ HAVZASINDA
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Yoldaş SÖNMEZ / Ent Restoran Kurucu Şef Oğuz YENİHAYAT / İçerik Üreticisi
ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ADANA YEMEKLERİ
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Moderatörler Çağrı BAŞKURT, Pırıl BİLİCİ, Efsun GÜRANİ, Prof Dr. Gözde RAMAZANOĞLU, Tevhide YALTIR Şefler; Ömer ORAK, Zehra AKKESE, Feride AKAY
YÖRÜKLERİN MUTFAĞINDA
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Ömer BOZYAP / Ocak Executive Şef & Ortak Çiğdem ALAGÖK COŞKUN / Sardunya Cathering Koordinatör Şef
CUMHURİYETİN 100. YILINDA YENİ ADANA MUTFAĞI
- Adana Lezzet Sahnesi
- Merkez Park
Hakan COŞKUN / Adana HiltonSA Executive Chef Koray TÜRK / Adana Sheraton Executive Chef